Tudomány

Meghozza az alkotási kedvet az új térben rajzoló toll

Szinte korlátlan felhasználási lehetőségek állnak a piacon kapható legolcsóbb és legfrisseb 3D-s toll előtt.

Ahogy azt a varsói CES-en megtudtuk, a 3D-s nyomtatók az év slágerei. Ez főként az olyan crowdsourcing oldalaknak köszönhető, mint az Indiegogo és a Kickstarter, ahol megannyi típusú és kivitelezésű nyomtató létrehozására gyűjtenek pénzt a fejlesztők és projektgazdák.

A Creopop az egyik legfrisseb nyomtató-kütyű, a Lix-hez hasonlóan ez is egy toll. A fő különnbség, hogy míg a többi toll meleg műanyaggal dolgozik, a Creopop olyan anyagot használ, amit nem kell megolvasztani, így garantáltan nem égeti meg a felhasználó kezét alkotás közben. A startup mindeféle típusú és színű alapanyagot fejleszt, van például olyan, ami fémes színű, de olyat is gyártottak, ami világít a sötétben. A többi tollhoz képest olcsónak számít, 20 ezer forintért előrendelhető az Indiegogon.

Az jól látszik, hogy sokan a lehetőséggel, a toll készítői tegnap kezdték a kampányt, ma reggelre pedig már elérték az általuk elérni kívánt 40 ezer dollárt. Még 32 napjuk van kampány végéig, ami sejtetei, hogy a készítők a következő hónap végére több százezer dollárral lesznek gazdagabbak, a tolluk pedig egyre ismertebb lesz.

Ajánlott videó