Tudomány

Olasz presszókávé a Nemzetközi Űrállomáson

A kávé hiányzott legjobban a Nemzetközi Űrállomáson szolgálatot teljesítő űrhajósoknak, de ez a probléma is megoldódott – egy olasz cég igazi, kompromisszumok nélküli presszókávéfőzőt készített számukra, írja a Huffington Post.

370 kilométer magasan, gravitáció nélkül nem olyan egyszerű feladat presszókávét főzni. Az olasz Lavazza vállalkozott a probléma megoldására. A kávéfőző kapszulával működik, a lefőtt kávé csésze helyett zacskóba kerül, amiből az űrhajósok szívószállal fogyaszthatják el azt – tárta fel a részleteket a brit lap. Az űrállomás után ISSpresso-nak keresztelték el a gépet. Az asztronauták választhatnak, hogy presszókávét vagy hosszúkávét szeretnének inni, de akár teát is főzhetnek.

A kávéfőzőt novemberben Olaszország első női űrhajósa, Samantha Cristoforetti viszi fel magával.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.