Tudomány

Így lesz karórából okosóra

Nem kell méregdrága okosórát vennünk ahhoz, hogy tarthassuk a lépést a technika fejlődésével. Egy okos kanadai okos kiegészítőt fejlesztett, ami nem csak hatékony, de praktikus is.

Egy kanadai dizájner gondolt egyet, és tervező csapatával létre hozta azt az eszközt, ami kiegészíti hőn szeretett óránkat, ami ezáltal okos eszközként funkcionál tovább. Nem csak óraszíj alá, de bármilyen csuklópánt, vagy karkötő alá is betehetjük, a lényege, hogy tartsa ott a Glance-t a csuklókon. (Rendkívül vékony és könnyű, alumíniumból van.) 

Az okosító figyelmezteti a viselőjét, ha bejövő hívása van, vagy sms-t kapott, de a hüvelykujjunk mozgását érzékelve az okos tévét is irányíthatjuk vele, pont úgy mint az okos gyűrűvel.

Az sms-eket el is olvashatjuk, hasonlóan gyorsan, mint a Spritz segítségével: egyszerre csak 2-3 szót látunk az eszköz felső részén, így elég csak rápillantanunk ahhoz, hogy elolvassuk a szöveget. A beépített 3D-s mozgásérzékelőnek köszönhetően meg tudja mondani, hogy hány lépést tettünk meg, vagy ha biciklivel közlekedünk azt, hogy hány kilóméternél járunk.

Elég menő, hogy ha biciklizés közben kapunk hívvást, elég csak megrázni a csuklónkat, és a Glens üzenetet küld a hívó félnek, hogy később visszahívjuk. Az eszköz USB-ről tölthető, mint bármelyik másik. Appot is fejlesztenek hozzá, amit minden platformra szeretnének bevezetni.  Aki többet szeretne tudni a kütyüről, az keresse fel a Kickstarter profilukat.

Elvesztél a technika világában?

Bármilyen technikai jellegű kérdésed van, tedd fel és mi keresünk egy szakértőt aki megválaszolja. Az összegyűjtött kérdésekből és a válaszokból természetesen cikket írunk, így mindenki okosabb lesz. Kérdésed a techkerdesek@24.hu címre várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik