Tudomány

Több millió töltőt hív vissza az Apple

A régi töltő veszélyesen túlmelegszik, mindenképpen érdemes kicserélni.

Az Apple bejelentette, hogy kicseréli azokat az Európában forgalmazott iPhone töltőket, amiket 2009 októbere és 2012 szeptembere között értékesítettek, miután felfedezték, hogy az adapterek túlságosan felmelegednek, ezért nem biztonságosak. Az érintett adapter az A1300-as, amit az iPhone 3GS, iPhone 4 és az iPhone 4S telefonokhoz csomagoltak. Ezt fogják ingyenesen kicserélni az A1400-as modellre és figyelmeztetnek mindenkit, hogy a régi típusú töltőt érdemes azonnal félretenni és a cseréig inkább számítógépről, USB-n keresztül tölteni a telefont.

Az alábbi kép alapján eldöntheti, hogy ön biztonságos töltőt használ-e.


Az egyértelmű, hogy nagy fába vágta a fejszéjét az Apple, hiszen több millió darabot adtak el a telefonokból és a hozzájuk tartozó adapterekből, az összes cseréje hosszadalmas folyamat lesz.  A cég azt kéri a tulajdonsoktól, hogy menjenek be a legközelebbi márkaboltba és cseréljék ki a töltőt, ha bármi problémájuk adódna, keressék fel a direkt erre a csereprogramra dedikált weboldalukat, ahol minden infót megtalálnak.

Elvesztél a technika világában?

Bármilyen technikai jellegű kérdésed van, tedd fel és mi keresünk egy szakértőt aki megválaszolja. Az összegyűjtött kérdésekből és a válaszokból természetesen cikket írunk, így mindenki okosabb lesz. Kérdésed a techkerdesek@24.hu címre várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik