Tudomány

A Facebook és a Twitter is felkészült a VB nagy csatáira

A világbajnokság elkezdődött, a Facebook és a Twitter pedig minden megtesznek annak érdekében, hogy minél jobban kiszolgálják a becslések szerinti 500 millió focirajongót.

A Facebook kedden indította el World Cup oldalát , ami minden világbajnoksággal kapcsolatos hírt összegyűjt, miközben folyamatosan szolgáltatja az aktuális híreket és adatokat. A Facebook oldalon például megnézhetjük, hogy a VB legjobb focistái melyik országokban vagy vásrosokban mennyire híresek (Casillas például átlagon felüli népszerűségnek örvend itthon),  hogy hány óra múlva lesz a következő mérkőzés és kik játszanak, valamint kedvenc csapataink profiljához is könnyen eljuthatunk a főoldalon keresztül.

Ugyanakkor a Twitter is bevezette a World Cup idővonalat, amit közel másfél millióan követnek már az első napon. A Twitteren azonnali értesítéseket kapunk az aktuális helyzetekről, a #worldcup címkére rákeresve nem csak a világbajnoksághoz kapcsolódó fő idővonalt láthatjuk, de az egyes meccsek és csapatok hivatalos profilját is. Kiadtak egy útmutatót is a blogon,  amiben leírják a hivatalos hashtageket, és minden egyéb fontos tudnivalót a tweeteléshez és infó gyűjtéshez. 

2010-ben használták utoljára, de visszahozták a hashflageket, amik lényege, hogy ha beírjuk az ország 3 betűs rövidítését az állapotfrissítés mellé, kis nemzeti zsászlócskát biggyeszthetünk a szöveghez. Akik a világbajnokság híreinek nyomonkövetése miatt regisztrálnak a Twitterre, azok a kedvenc csapatuk zászlóját is beállíthatják profilképnek, a Világbajnokság opciót bejelölve pedig kapnak egy csomagot azokról a profilokról, amiket mindenképpen érdemes lesz követniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik