Tudomány

Amerikában is a Chrome lett a legnépszerűbb böngésző

Az Adobe Digital Report (ADI) felmérése szerint a Chrome a mobil és asztali eszközök összesített piacán 31.8%-os részedéssel megelőzte az Internet Explorert (30.9%).

Bár a különbség nem jelentős, de történelmi, az adatok szerint most először került a Chrome az első helyre. A tavalyi adatokhoz képest a Chrome 6 százalékot nyert, ugyanennyit veszített a Microsoft böngészője. Harmadik helyen 25 %-kal az Apple Safari böngészője áll, ami az iPhone óriási amerikai részedesével magyarázható.

A váltás csak az USÁ-ban váratott magára eddig, a legtöbb országban – és az összesített statisztikák szerint is – a Google böngészője már rég vezető pozícóban van.

Az asztali eszközökön az Internet Explorer továbbra is vezet 13 százalékkal, a mobilokon viszont nem meglepő módon a Chrome dominál.

Érdekes, hogy Magyarországon a máshol nem túl népszerű Firefox hajszállal, de megelőzi a Chrome-ot, az Internet Explorer pedig nagyon hátul kullog – ugyanakkor az amerikai felhasználók 8.7%-a használ csupán Firefoxot.

Elvesztél a technika világában?

Bármilyen technikai jellegű kérdésed van, tedd fel és mi keresünk egy szakértőt aki megválaszolja. Az összegyűjtött kérdésekből és a válaszokból természetesen cikket írunk, így mindenki okosabb lesz. A kérdésed a techkerdesek@24.hu címre várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik