Tudomány

Törölték a Tolvajkergetők Facebook-oldalát, de már van új

A Facebook valószínűleg olvasói bejelentésre távolította el a sok vitát kiváltó oldalt. Az új profilon máris több ezer like van.

Az oldalt már eddig is elég sok olvasó jelölte be eltávolítandónak, a Facebook azonban szerda délután lépett. Nem tudni, hogy a Tolvajkergetők hétvégi lövöldözős akciója mekkora szerepet játszott ebben.

Az oldalnak közel 200 ezer rajongója volt, így valószínűleg ez a legnépszerűbb hazai oldal, amit eddig törölt a Facebook.

Az eleinte a rendőrség bevonásával biciklitolvajok lefülelésére specializálódó, később tevékénységét kiterjesztő, önbíráskodást támogató Tolvajkergetők csoport megítélése nagyon ellentmondásos a magyar közvéleményben, ezért nem meglepő, hogy nagyon sok felhasználó jelentette az oldalt. A csoport lelke, a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás ellen egy múlt hétvégi, lövöldözéssel végződő hódmezővásárhelyi akció miatt a rendőrség súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást.

A Tolvajkergetők természetesen azonnal új oldalt hozott létre, ami már most több ezer lájknál tart. Az oldalon azt írják, megpróbálnak változtatni a hangnemen (A Facebook szerint gyűlölködő és uszító volt a stílus), hogy ne kerülhessenek még egyszer hasonló helyzetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik