Tudomány

Néhány óra alatt elkészült az első Swift nyelven írt Flappy Bird

Az Apple hétfőn jelentette be a WWDC-n az IOS programozására szánt új nyelvet, a Swiftet. Néhány ótát kellett csak várni, amíg megjeéent az első Swift nyelven írt Flappy Bird klón.

Nate Murray azért készítette el az iOS8 kompatibilis FlappySwift nevű applikációt, hogy megmutassa, milyen egyszerű használni az új nyelvet.

Az Apple a hétfőn tartott fejlesztői konferencián jelentette be váratlanul az alkalmazások programozására szánt új nyelvet, az Objective-C-t felváltó Swiftet. Az Apple reményei szerint a Swiftet sokkal gyorsabban lehet majd elsajátítani, mint elődjét. A klón a bejelentéstől számított 24 órán belül készült el, de a fejlesztő nem tervezi, hogy kiadja az Apple Store-ban.

Nate – aki egyébként egy programnyelveket oktató online iskola társalapítója – 4 órát töltött az új nyelv megismerésével, utána 9 óra alatt készítette el a játékot, és ebben benne van a vacsoraszünet és az is, amikor lefektette a gyerekeket. A cég egyébként hamarosan kijön a játékkészítésre orientált online Swift-tanfolyamokkal.

A Flappy Bird alkotója, Dong Nguyen néhány hete jelentette be, hogy a Flappy Bird valamikor visszatér, miután néhány hónapja levette a játékot az Apple online boltjából. Azóta rengeteg klón készült, de az Apple csak párat enged be a másolatok közül az Apple Store-ba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik