Tudomány

Új szűrőket és funkciókat kapott az Instagram

A világ legnépszerűbb fotómegosztó alkalmazásának új verziója telefonunk többi fotóalkalmazásának kiváltására tör.

Az Instagram sikerének titka elsősorban abban rejlik, hogy nagyon egyszerűen lehet előre választott szűrőkkel megbolondítani a képet, így az amatőrök is úgy érezhetik, fantasztikus fotókat készítettek. Cserébe a program kevés rugalmasságot biztosít a finomhangoláshoz, ezen próbálnak most változtatni.

Sok felhasználó használ külső képszerkesztőket, amiket instagramos képeiket publikálás előtt tovább szerkesztik. Ezeket a szerkesztőfunkciókat próbálja integrálni az új Instagram.

A friss funkciók között olyan alapdolgok is megtalálhatók, mint a kép világosságának, kontrasztjának, telítettségének, élességének, stb. állítása. Ezeken felül kilenc teljesen új szűrőt is kapott a program, de ezentúl állíthatjuk azt is, mekkora legyen egy adott szűrő intenzitása.

A változások célja az, hogy a jelenleginél professzionálisabb fotózásra vágyó felhasználók igényeit is kielégítse az alkalmazás, így feleslegessé válhat a telefonokra letöltött többi fotóapp. A felhasználók jelentős része használ ugyanis az Instagranon és a beépített fényképezőappon kívül más, különböző célokra optimailzált fényképező alkalmazásokat, ezek piaci szeletéből igyekszik kihasítani egy darabot az Instagram.

A frissítés Androidra és iOSre is elérhető már.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik