Tudomány

Szarból csinál pénzt egy állatkert – szó szerint

Egy állatkertben egyvalamiből biztosan sok van. Ürülékből. Amiből aztán igazán trágyát komposztot lehet készíteni. És eladni.

A michigani Binder Zoo Park állatkert környékén élő kerttulajdonosoknak nem mindennapi lehetősége van arra, hogy növényeiket igazán különleges trágyával kényeztessék. Hiszen ki mondhatja el magáról – Afrikán kívül – , hogy zebra, antilop zsiráf és egyéb egzotikus állatok ürülékéből készült tárgya borítja be kertjét, nem pedig a megszokott tehéntrágya.És – bármilyen furcsának is tűnhet ez elsőre – az egzotikus trágya olcsóbb is.

Jóval olcsóbb – mondta el Battle Creek Enquiernek az állatkert kertésze. „A boltban egy kis zacskó tehéntrágya két-három dollár”, míg az állatkerti tárgyából egy teherautónyi 30 dollárba kerül, és az „nagyon sok kis zacskót jelent” – közölte Frank Cummins. A trágya elszállítását a vevőknek kell megoldaniuk, de az állatkert munkatársai segítenek annak felpakolásában.


Egyike az eladásra szánt egzotikus trágyadomboknak a michigani állatkertben
Fotó: Battle Creek Enquier

Az állatkert közlése szerint hatalmas mennyiség áll rendelkezésükre a kertekbe szánt trágya, amely már egy éve gyűlik és érlelődik náluk, de arra számítanak, hogy az egész hamar el fog fogyni. Ha ez mégsem történne meg, akkor azt a saját kertjeik megtrágyázására fogják felhasználni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik