Tudomány

Labdát és cipőt okosít az Adidas

Egyedi tervezésű cipőben rugdoshatjuk a 100 ezer forintos labdát, ami beszól, ha valamit rosszul csinálsz.

Az Adidas (zenei aláfestésért katt) bemutatta a miCoach okoslabdát, ami adatokat rögzít a játékos labdamunkájáról, így előbb-utóbb hozzásegíti a percíz szögletek és szabadrúgások elsajátításához. Apró szenzorokat tettek a labdába, amik figyelik és elemzik annak mozgását a levegőben, majd az adatokat iPhonre küldve megmutatja, hogy legközelebb milyen szögből, mekkora erővel és milyen módon kellene megrúgnia a játékosnak a labdát.

Az App kicsivel többet is tud, ábrázolja a játékos fejlődését, és trükköket is tanulhatunk belőle. A világ első okoslabdájának ára igen borsos, közel 100 ezer forintba kerül.

Az okoslabdát követő bejelentésükre nem kellett sokat várni, augusztusra azt tervezik, hogy bemutatják azt az appot, amivel saját grafikákat, fényképeket tervezhetünk a cipőinkre. Ez nem a világ első ilyen appja, a Nike már tavaly elindította ezt a szolgáltatását, aminek lényege, hogy Instagram képünk színeit viszi rá a kedvenc modellünkre. (már a cipőre.)

Az Adidas ehhez képest csak annyi különbséggel rukkolt elő, hogy nem csak a színeket rakathatjuk rá a cipőnkre, hanem a képünk egyes részleteit is, de csak a 2X Flux edzőcipőkre. A kipingált cipő egyébként 20 ezer forintba kerül majd, ami lássuk be, megfizethető ár egy egyedi darabért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik