Tudomány

Ilyen, ha gyerekek találkoznak egy 1970-es számítógéppel

Kiborította a gyerekeket a 70-es évekbeli számítógép, soha többet nem akarnak találkozni egy ilyen idejétmúlt, bonyolult és hangos szörnyeteggel.

Összezavarta a gyerekeket 1970-es évek számítógépe, ami nem is csoda. A mai gyerekek iPad-dal nőnek fel, azon tanulnak és játszanak. Ők már villámgyors internetet és pixelperfekt képernyőket használnak, és el sem tudják képzelni, hogy létezett internet előtti élet.

A gyerekeknek be kellett kapcsolniuk a gépet, de csupán a monitorig jutottak, fogalmuk sem volt arról, hogy magát a számítógépet hol indíthatják el. Amikor megtudták, hogy fel kell kelniük, és a monitor hátuljához kell menniük, már nagyon elegük volt, hát még akkor, amikor rájöttek, hogy a géphez nincs egér, billentyűkombinációt kell használniuk mindenhez.

Aztán kaptak egy floppylemezt amit nagyjából felsimertek, de újra kiborultak azon: ahhoz, hogy azt használni is tudják, újra kell indítaniuk a számítógépet. A legnagyobb döbbenetben akkor volt részük, amikor megtudták, hogy 850 hasonló géphez lenne szükség ahhoz, hogy egyenlő feldolgozási sebességük legyen, mint az iPhone-nak. Amikor megkérdezték tőlük, hogy szeretnének -e egyet, a legtöbben teljesen elhatárolódtak, mondván hogy unalmas és hiábavaló, hiszen semmit sem tudnak kezdeni vele, szerintük ez a világ legnehezebb dolga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik