Tudomány

Hazaárulózó videójáték és falra vizelő Super Mario

A tapssal vezérelhető zászlós játéknál nincs rosszabb; az indiai szuperhőst viszont kipróbálnánk, csak nem létezik.

Rettenetesen hülye videójátékot találtunk. Chris Bulch független fejlesztő művéről van szó, Americlap a címe; ami az Amerika és a clap (taps) szavakból állt össze. És ez a lényege is: egy amcsi zászlót láthatunk (természetesen hipergagyi grafikával megalkotva), és az a feladatunk, hogy ne csússzon le a zászlórúdon. Ehhez pedig tapsolni kell.

Nem vicc: a PC mikrofonja érzékeli a hangot, ahogy tapsolunk, és így tudjuk „irányítani” a lobogót. Ha pedig földet ér, akkor a játék kvázi hazaárulónak minősít minket: az „Utálod a szabadságot” felirattal kedveskedik nekünk. Ennyi. Hát, nem egy Kim Dzsong Un-szimulátor.

A fejlesztő is tudja, hogy a játék béna, de ez cseppet sem zavarja. Sőt: pozitív példaként hozza fel minden idők leghülyébb játékát, a Desert Bus (sivatagi busz) című mókát, amelyben 8 órán át kell vezetni egy járművet úgy, hogy közben semmi izgalmas nem történik.

Ha netán valaki még ezek után is kedvet kapott a hazafias játékhoz, le tudja tölteni; jó szórakozást kívánunk!

Ami most következik, az viszont csak videójátéknak látszó tárgy. Játék nélkül.

A Super Mario indiai változatát láthatjuk – pontosabban egy videót arról, hogy nézne ki a világ egyik legismertebb 8 bites szórakozása, ha Indiában játszódna. Az eredmény zseniális.

Az indiai Mario (aki ez esetben Mukesh) másfajta kalandokat él át, mint ismert kollégája: az elején csodaételt kap az anyukájától, amitől megnő; az ugrabugrálással szerzett pénzt koldusnak adja – és ez még csak az első pár másodperc történése.

Utána falra vizel (amúgy erre a problémára Indiában mostanában érdekes megoldást alkalmaznak), összetűzésbe kerül a rendőrséggel, és még folytathatnánk. Már-már sírunk, hogy hősünk a királylány kezét nem kaphatja meg, mert más kasztból származik, de minden jó, ha jó a vége. Ez persze ez esetben relatív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik