Tudomány

Gmailesedik az Outlook

A Microsoft több fontosabb újítást jelentett be tegnap webes emailszolgáltatásában. Az Outlook.com - lánykori nevén Hotmail.com - új funkciói a Gmailben már bevált elemekre hasonlítanak.

Az egyik legfontosabb újítás az új, erősebb szűrőrendszer (Advanced Rules), amiben egy filterhez vagy szabályhoz bonyolult feltételrendszert és többféle akciót is hozzá lehet rendelni.

A Gmail megvalósításától eltérő módon, de az Outlook.com is kapott végre visszavonás (Undo) funkciót, amivel a tévesműveleteket korrigálhatjuk. A Gmail egyik leghasznosabb bővítése, a levélküldés utáni néhány másodperces visszavonási lehetőség egyelőre nincs még az Outlookban.


Bevezették a szintén a Gmailből ismert In-line reply funkciót is, amivel új nézet megnyitása nélkül, gyorsabban tudunk válaszolni egy levélre.

A fentieken kívül sokat fejlődött az Outlook.com csevegőfelülete is, pl. többféle rendszerben (Skype, Facebook, Messenger) is lehet csetelni. Az új funkciók a következő hetekben élesednek az oldal felhasználói számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik