Tudomány

Megérkezett minden nő álma, az otthoni smink nyomtató

A Mink a legújabb technológiai vívmány a 3D-s nyomtatók világában, bármilyen színt képes smink formájában kinyomtatni.

A minden évben megrendezésre kerülő TechCrunch Disrupt NY eseményen mutatták be több nagyon érdekes új fejlesztés mellett a Minket is. Ez tényleg egy új technológiai vívmány a 3D-s nyomtatók világában, egy szoftvernek köszönhetően képes bármilyen színt megalkotni és kinyomtatni szemhéjfesték, szájfény vagy pirosító formájában. A működése elvileg nagyon egyszerű, csak ki kell választani egy színt bármilyen weboldalról, majd meg kell keresni, hogy annak a színek mi a színkódja. Ezt a kódot kell beírni a nyomtató szoftverébe, és az máris képes lesz arra, hogy kinyomtassa az új pirosítónkat.

A printer megálmodója Grace Choi, volt harvardi diák szerint a szépségiparban a legdrágább dolgok a színek, a technológiának köszönhetően azonban ezen lehet változtatni. Nem kell méregdrága szemhélyfestékre költeni a pénünket, ha elkészíthetjük azokat sokkal olcsóbban, otthon is.

A nyomtató célközönségének a 13 – 21 éves korosztályt célozták meg, mert ők tartoznak abba a generációba, akik fogékonyak a technológiai újításokra. Feltehetően ezért kerül a nyomtató csupán 200 dollárba, azaz 44 ezer forintba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik