Tudomány

“Küldj pénzt!” parancsszóra fizet a Glass

A Glassen keresztül hamarosan vezényszóval küldhetünk pénzt ahová csak akarunk.

A Google azon van, hogy a Glass nemzetközi piacra dobásakor, már minden app és eszköz elérhetővé válljon rajta a felhasználók számára. A Glass számos eddigi funkciójáról már többször beszámoltunk, így nem hagyhatjuk ki az eszközzel kapcsolatos legújabb bejelentést: hamarosan beépül a Google Wallet a rendszerbe, aminek köszönhetően parancsszóra utalhatunk pénzt ismerőseinknek.

Egyelőre még csak cégen belül tesztelik a “szemüveges fizetést”, aminek rengeteg előnyét élvezhetik majd a Glass tulajdonosok, szinte bárhol fizethetnek majd csupán azzal, hogy kimondják a felszólítást: Küldj Pénzt! A Techcrunch írta meg, hogy a pénzküldés nem lesz tranzakciós díj mentes, állítólag 2, 9 százalékos díjat fognak kérni a pénzforgalmak után.

Az alábbi videóban a Google jól összefoglalja, hogy mit tud a Google Wallet.

Itt pedig megnézhetjük, hogyan működik a Wallet a valóságban. Aki eddig nem tudta elképzelni, hogyan lehet majd Glassal fizetni, az helyettesítse a videóban lévő telefonokat a szemüveggel, és érteni fogja a folyamatot. Ennél egyszerűbben fizetési módot már nem lehet kitalálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik