Tudomány

Hiánypótló a törhetetlen töltőkábel

Kimondani is jó a tulajdonságát, a funkcióját tekintve pedig tényleg hiánypótló a Snakable.

Akinek volt már USB-s töltőkábele (legtöbbünknek biztosan), az már találkozott azzal a problémával, hogy az megsérül, rongálódik és elszakad a gyakori használattól. Ha felbomlik a borítás, kis ideig még próbálkozhatunk a megragasztásával, ám a folyamatos mozgatás során felmerülő érintkezési hibával már nem nagyon tudunk mit kezdeni. Ha a töltő nem tölt, az egyike a világ legidegesítőbb dolgainak.

Egy Wes Goulbourne nevű repülőmérnök megelégelte, hogy folyton új töltőt kell vennie, és megalkotta a Snakable-t, ami egy szabadalmaztatott tehermentesítő szerelvénynek köszönhetően megvédi a kábeleket mindenféle veszedelemtől. Az alapötletet a játékkígyók adták, amiket bárhogy lehet hajlítgatni, nem törnek el. Goulbourne az első prototípust a saját 3D-s nyomtatóján hozta létre, hogy bebizonyítsa, előállítása nem csak olcsó, de gyors is.

Vélhetően augusztusban kerül a piacra az elmés szerkezet, ára körülbelül 30 dollár lesz. A készítő grandiózus üzleti terve, hogy az iPhone telefonokhoz szériafelszerelesként árulja majd különböző színekben. A Kickstarteren ugyan annyira nem hasít, mint azok az eszközök amikről eddig írtunk, de van még idejük arra, hogy megkapják az általuk igénylet 28 ezer dollárt és elkezdjék a tömegtermelést. Aki a Kickstarteren adományoz, az már fel is kerül arra a listára, akik hamarosan megkapják az törhetetlen töltőtőkábelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik