Tudomány

Weboldal, ami megmondja, hogy csúnya vagy-e vagy sem

Tizes skálán pontozza a feltöltött arcokat az anaface.com. Az oldal azt is megmondja, hogy miért állsz távol az ideálistól.

A szépség nagyon szubjektív, az arc nem attól lesz vonzó, hogy mennyire szimmetrikus vagy hogy mekkora egy ember orra a  füleihez képest. Mégis elég nagy sikere van az anaface.com weboldalnak, ami az arányokat nézve analizálja a feltöltött arcot és megmondja, hogy az mely pontokon tér el az ideálistól.

A feltöltés előtt el kell fogadni a felhasználási feltételeket, majd el kell helyezni 17 pontot az alany arcán. Miután feltöltötted a saját vagy mások fényképeit, az analizáló program egy 1-10-es skálán pontozza azokat. Mindenképpen ki akartuk próbálni az analizátort, ezért feltöltöttük VV Iza arcát. A rendszer 8, 51 pontot adott neki és leírta azt is, hogy miért nem kapott 10 pontot.  Iza arca nem elég szimetrikus, az orra túl nagy, csakúgy mint a szemei közötti távolság, a VV-s lány arca minden másban közelít az ideálishoz.

Fontos odafigyelni a pontosságra, mert a rosszul elhelyezett pontok komoly százalékokat vonhatnak le a végeredményből.

A rendszer egyébként elég instabil, többször előfordul, hogy ugyan elkezdődik a feltöltés nem fejeződik be (vagy csak nagyon lassú) és amikor megnyomod next gombot vagy hibaüzenet jön fel, vagy pedig szintén túl sokat kell várni, arra hogy történjen valami (hibaüzenet vagy az eredmény).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!