Tudomány

Jó pénzt hozhat az állatszállás-közvetítő

Napi 25 és 100 dollár között mozog egy kutya tartásdíja az állatszállás-közvetítő weboldalakon.

Ugyan már egyre több helyre vihetjük magunkkal kedvenceinket nyaraláskor, a legtöbb esetben csak kisebb utakat szervezünk és csak olyan helyekre, amiket autóval is könnyen és viszonylag gyorsan megközelíthetünk. A külföldi utak szinte kizártak, ha az állatunk nagytestű vagy nincs senki, aki vigyázna rá pár napig.

Több kutya”sittinges” weboldal is létezik már a világon, ezek közül kettő az, ami igazán pörög, egy pedig már határozottan közelít kicsiny országunk felé.

A Holidog és a Dogvacay is úgy működik, mint az Airbnb szálláskereső, ahol viszonylag olcsón találhatunk magunknak szállást a világ bármely pontján. Működésük mellett a dizájnjuk is szinte ugyan az, kivéve hogy emberek helyett állatoknak kereshetünk szállást. Nem csak kutyákra és macskákra vállahatunk felvigyázást, hanem halakon át a lovakig, szinte bármiről gondoskodhatunk, és ennek a módjait is kiválaszthatjuk (csak etetés, sétáltatás vagy akár háziőrizet).

Elsőre minden bizonnyal furcsán hangzik az egész, pedig ha belegondolunk igenis hiánypótlóak az oldalak. Ha például nyaralni megyünk, letehetjük az állatokat egy megbízható instant gazdihoz, aki minden nap küld egy fotót arról, hogy hogy érzi magát a házi kedvenc, másik oldalról nézve pedig, igencsak jó pénzkereseti lehetőség, ha van rá kapacitásunk. A két éve Franciországból indult Holidog Belguim után már a britknél és az amerikaiknál is elérhető, kétség sem fér hozzá, hogy az állatszálláshely-közvetítés egy terjeszkedni képes, jól jövedelemző üzletág.

Az Airbnb-hez hasonlóan az üzleti modelljük csupán annyiból áll, hogy a létrehozott weboldalon összekötik a keresletet a kínálattal, amiért 2-4 százalékos kezelési költséget számítanak fel. Az oldalakat böngészve azt látjuk, hogy egy szálláshelyadó átlagosan 34-40 dollárt kér egy napi vigyázásra, ami forintban átszámítva 8000 forint körül alakul, ami heti 56 ezer és havi 224 ezer forintot jelenthet számára.

Már csak az a kérdés, hogy mikor indul olyan weboldal, ahol a hazai lakosság igényeit kielégítve szállásholhatjuk el kis időre mások állatait. Az alábbi kérdőívünk már egy új startup üzleti tervének alapja lehet, ha elmodják véleményüket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik