Tudomány

A Twittert szorongatná meg a Facebook új hírszolgáltatása

A  FB Newswire célja az, hogy nagyon gyors, ugyanakkor ellenőrzött hírekkel lássa el a média munkatársait a Facebookon keresztül.

A Facebook a News Corp. egyik leányvállalatával, a Storyfullal közösen indítja el az új hírszolgáltatását. A szolgáltatás különböző közösségi szájtokról – Twitter, Facebook, Instagram – gyűjti össze az ott megjelenő nagyon friss híradásokat, de ellenőrzi is azok valóságtartalmát, tehát egy közel valósidejű hoaxszűrő. A News Corp. egyébként most decemberben vásárolta fel 25 millió dollárért az ír céget.

A FB Newswire bárki számára elérhető, de elsősorban újságírókat céloz meg, akik gyakran merítenek a közösségi oldalakon villámgyorsan terjedő rendkvüli híradásokból. A közösségi oldalak híreinek ellenőrzése viszont mindig problémás volt – ezen próbál segíteni az új szolgáltatás. A szolgáltatás nem csak angol híreket dolgoz fel, de az ellenőrzött híreket egyelőre angolul publikálják. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezik a hangsúlyt, inkább kevesebb, de érdekesebb ellenőrzött hírt fognak publikálni. Az új szolgáltatás elindítása fontos lépés a Twitter és a Facebook közötti hírversenyben, ahol egyelőre a Twitter áll jobban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik