Tudomány

Már itthon is elérhető a Google Maps időutazó funkciója

A Google Maps új funkciója lehetővé teszi, hogy ne csak az aktuális, hanem a régebbi verziókat is megnézzük a térkép utcaképgyűjteményében.

Ma estére már nálunk is elérhető lett az időutazó featúra a Google Maps webes verziójában. A bal felső sarokban megjelenő óra ikon jelzi azokat a részeket, ahol a Google már korábban is készített felvételeket. Feltehetően egy helyen több időpontban is készültek képek, hiszen a Google 2007 óta járja a világot autóival. Ez annyit tesz, hogy megnézhetjük, hogy milyen volt a házunk 2008-ban és összehasonlíthatjuk azt mostani állapotával. Mi kipróbáltuk, és nem csak a saját kocsinkat találtuk meg egy korábbi felvételen, de láttunk szomszédokat és haverokat baktatni az utcán a lakásunk és a munkahelyünk környékén.

Nyomon követhetünk minden olan eseményt, ami a világban zajlott, így azt is, hogy milyen volt Onagawa a 2011-es földrengés előtt illetve után:

Láványosak még a nagy építkezések – például a World Trade Center helyén felhúzött Freedom Tower fejlődése – de azt is megtehetjük, hogy összehasonlítjuk egy helyszín különböző évszakokban felvett képeit.

A Google Street View 55 országban érhető el, és mintegy 10 millió km útvonalat járhatunk be vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik