Tudomány

Jó elfoglaltság a Google Trendsben való kutakodás

Ha van egy kis időnk munka közben, vagy kicsit még netezni támad kedvünk lefekvés előtt, jó elfoglaltság lehet a Google Trendsben való böngészés. Ha valamelyik téma kifejezetten megtetszik, nyomon követhetjük azt anélkül, hogy sok időt fektetnénk a kutatásba, a Google ugyanis levelet küld róla.

A Google Trends szolgáltatása főként azok számára érdekes, akik imádnak kutakodni és mindenféle – gyakran mások számára érdektelen – adatot megtudni. Sokan nagy lehetőséget látnak benne, hiszen a beállításainknak köszönhetően, a keresőóriás e-mailt küld nekünk azokról a megjelenésekről, amik érdekelnek bennünket, így nagy előnyének tartják, hogy időt spórolhatunk böngészéskor.

Kissé árnyalja a képet, hogy a Trends szinte ugyan úgy működik, mint a megbukott Google Alerts, a különbség csupán annyi, hogy nem RSS-ekből, kulcsszsavak segítségével keres, hanem a saját keresései közül listázza ki a legforrób témákat egy adott témakörben. Bár nem egy forradalmi újdonság, érdemes legalább egyszer kipróbálni.

Kedvcsinálónak elmondjuk, hogy ma a legforróbb témák a Trendsben Magyarországon: A Pancho Aaréna és a Föld Napja, valamint a Felszállott a páva népzenei verseny és Pintér Sándor. Azoknak is tudunk újat mutatni, akiket a belpolitikánál jobban érdekelnek a sztárok, ma például kijelentjük, hogy David Beckhamet a csehek szeretik a legjobban a világon.

Ez egy tavalyi keresések alapján készített videómontázs, nosztalgiázni jó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik