Tudomány

Az OSRAM formálja a jövő a világítását

A tavaszi megújulás alkalmával az OSRAM Magyarország célja, hogy legújabb LED-termékeit a gyakorlatban is bemutassa, összehasonlítva más, a kereskedelemben kapható konkurens termékekkel.

Ahogyan a világ, úgy a világítási igények is változnak, ehhez az OSRAM innovatív és gyorsan növekvő LED-alapú világítástechnikai termékei kiváló megoldásnak bizonyulnak. A LED-technológia egyik piacvezető gyártója kétévente, a “Light+Building” nemzetközi kiállításon mutatja be újdonságait, a Frankfurtban megrendezett szakmai program fókuszában az energiahatékonyság van.


osram.com

A hagyományos izzók kereslete és gyártása is folyamatosan csökken, ezzel párhuzamban a LED-alapú világítástechnikai termékek térnyerése folyamatosan nő.

LED Star Classic – a lakosság választása
Korábban csak a 25 wattos hagyományos izzót helyettesítő kategóriában sikerült a fogyasztók számára elérhető áron LED-termékeket nyújtani, ezek azonban nem tudtak elég széles felhasználási kört lefedni. A LED Star Classic A40 és A60 típusokkal már a nappali és az étkező megvilágítását is megoldhatjuk, a hagyományos izzókhoz képest a 15 éves élettartam 80 százalékos energiamegtakarítással jár: Egy lámpával közel 30 000 forintot spórolhatunk az élettartam alapján, emellett 200 kilogrammal kevesebb szén-dioxiddal terheljük a környezetüket. A fényforrás egy valóban időtálló befektetés, melyhez az OSRAM 3 év garanciával járul hozzá.


osram.com

LED Superstar – maximális fényerő bárhol a lakásban

Az OSRAM termékpaletta egyik idei újítása a 40 és 60 wattos izzók kiváltására alkalmas Superstar család. A cserelámpa pont akkora, hogy elfér minden olyan lámpatestben, ahol eddig hagyományos izzót használtunk. Az új búrakialakítás egyik hozománya a belső tükörrendszer, amely hatékonyabb fényelosztást biztosít.

Mivel a LED-nek nincs bemelegedési ideje, így azonnal 100% fényt garantálnak. A prémiumkategóriájú OSRAM Superstar LED átlagos élettartama 25 000 óra, széles színhőmérsékletben kaphatóak, a gyártás ma már kizárólag Németországban történik a hazai piacra. A mérőműszerek szerint egy 7 wattos Superestar LED fényereje túlmutat a hagyományos 40 wattos izzóén.


osram.com

Arktika-P Biolux – irodák és konferenciatermek megvalósítására
A kiállításon bemutattak egy irodai lámpatestet is, amely egy “mesterséges égboltot” hoz létre a munkahelyünkön. Az elképzelésnek tudományos alapja van, miszerint a szervezet biológiai óráját a szemünkben található receptorok szabályozzák. Ezek a receptorok érzékenyek a fény színére, a reggeli égbolt hűvös színe stimuláló, míg a naplemente melegebb színe nyugtató hatású. Az Arktikai-P Biolux a napszaktól függően két különböző fényszínnel világít (3000 vagy 4000 K), ráadásul a fényereje is szabályozható. A várható élettartam 40 000 óra. A homogén, elegáns dizájnt képviselő újdonság idén február végén elnyerte az iF Design Award formatervezési díját.


osram.com

ORBEOS OLED – üzletek profi megvilágítására
Üzletek és múzeumok megvilágítására alkalmas az innovatív OLED, amely egyedi és látványos fényhatást kelt, fényhasznosítása megközelíti a LED-technológiával elért értéket. Az OLED világító panelekhez nem szükséges lámpatest, az egymás mellé helyezett új fényforrásokból tükrök, lencsék vagy prizmák használata nélkül lehet megvalósítani a fény tetszőleges elosztását. Ezeknek a lámpáknak a színhőmérséklete 3000 K, a várható élettartamuk 15 000 óra, fényáramuk 1500 lumen.


osram.com

PreviaLED Linear Flex – a lámpatesttervezőknek és -gyártóknak
Elsősorban a lámpatestgyártók számára készült az OSRAM PreviaLED Linear Flex fénygenerátor, amely jelentősen csökkenti a LED-es lámpatestek gyártásának munkaszükségletét és ezzel együtt a gyártás költségeit. A LED-szerelvények munkaigényesebbek fénycsöves társaiknál, ugyanis több egységet kell felcsavarozni. A 28 méter hosszú tekercsben a szállított PreviaLED Linear Flex megoldja ezt a problémát, mivel a lámpatestgyártó a kívánt hosszra darabolhatja, majd egyszerűen beragaszthatja a lámpatestbe. A szerelés így épp ugyanolyan egyszerűvé válik, mint a fénycsöves változatoké.


osram.com

Az OSRAM olyan világítás-szakértővé vált az évek folyamán, amely átfogja a teljes értékláncot a komponensektől az intelligens világítási megoldásokig. A cég mára erős, jól ismert márkává vált, a globális világítástechnikai piac második legnagyobb szereplője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik