Tudomány

Lefotózták a Loch Ness-i szörnyet

Egymástól függetlenül két ember is kiszúrta Nessie-t egy, a tóban úszó furcsa testnek álcázva.

A szörnyvadászathoz manapság elég egy Iphone is, rajta az Apple műholdas applikációjával. A képeket böngészve egymástól függetlenül ketten, Peter Thain és Andy Dixon is a Loch Ness-i tó felszíne alatt úszó lényre hívta fel a figyelmet.


Northpix

Teljesen véletlenül vettem észre a lényt, ahogy a tó környékéről készült képeket nézegettem – nyilatkozta az egyébként Nessie-hívő Andy. Értesítette a Loch Ness-i szörny rajongóit és kutatóit egyesítő klubot, ahonnan a vetereán szörnyvadász Gary Campbell indul további bizonyítékokat szerezni.

Ami a felvételt illeti, a jelenség bár úgy néz ki, mint egy hajó nyomában keletkező hullámok, mégsem az: nincs ugyanis előtte hajótest. Más hajók viszont jól kivehetőek a fotón – magyarázza Campbell.


Northpix

Nessie egyébként az elmúlt 88 évben folyamatosan felbukkant, ám 2013-ban nyomát sem látták. Rajongói aggódtak is érte. Kevin Carlyon, a fehér boszorkányok gyülekezetének főpapja szerint azért tűnt el, mert a kizsákmányolástól védő átkot helyezett rá. Megígérte viszont, hogy nyáron feloldja az átkot, és Nessie visszatér majd.

A szörny legendája 1500 évre nyúlik vissza, ez idő alatt több mint ezer alkalommal vélték látni. Kutatók egy csoportja Skóciában olyan történelmi dokumentumokra talált, amelyek egy Morag nevű, Nessie-vel vélhetően rokonságban lévő teremtményt emlegettek. Nagylábbal és a jetivel együtt Nessie a kriptozoológia legnagyobb rejtélye, noha szakértők és tudósok nagy számban úgy vélik, hogy a létezéséről szóló bizonyítékok nem meggyőzőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik