Tudomány

Sms-t küld a Facebook, hogy ne tévedjünk el

Egyelőre csak teszt jelleggel, de a Facebook bevezetett pár újítást néhányunk hírfolyamában. Zenét ajánlhatunk barátainknak, megnézhetjük, hogy milyen szolgáltatásokat érhetünk el a lakhelyünk közelében és sms-t kaphatunk, nehogy eltévedjünk.

A Social Daily számolt be arról, hogy néhányunk a Facebook hírfolyamának jobb oldali sávjában új típusú ajánlóval találkozhat, ahol lakhelyünkhöz közeli és népszerű szolgáltatások hirdetéseit érhetjük el.

Ilyen most bevezetett újdonság még – bár egyelőre érthetetlen a célja – hogy a Facebook itthon nem túl elterjedet keresőjében megjelent egy új opció. Hányszor fordult elő, hogy késésben voltunk és nagy rohanásban elfelejtetteük megnézni az esemény címét? Ez főként akkor probléma, ha nem tudjuk az utcán használni a mobilnetünket és esélyünk sincs arra, hogy máshonnan tájékozódjunk, mint az esemény Facebook oldaláról. Facebook Graph Search most kiegészült egy “Text Me Directions” feliratú gombbal, ami elküldi a számunkra érdekes események lokációs adatait sms-ben. Így mostantól indulás előtt csak egy gombot kell megnyomnunk és máris szaladhatunk a dolgunkra.

A harmadik érdekesség, hogy megkérhetjük a barátainkat arra, hogy ajánljanak nekünk filmet, könyvet vagy zenét. Ez annyit jelent, hogy ha vannak olyan barátaink, akik híresek remek zenei ízlésükről, szólhatunk nekik, hogy ajánljanak egy számot, és azt meg is hallgathatjuk.

A fent sorolt újítások még gyerekcipőben járnak, és nem változtatják meg a mindennapi közösségi média tevékenységünket, de mindenképpen érdemes tudni rólunk, hiszen miért lepődnénk meg bármin, ha előre tájékozódhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik