Tudomány

Megint változott a Gmail!

A napokban új funkció jelent meg a levelezőnkben, amire egy apró piros “új” felirattal próbálják felhívni a figyelmünket. Az új funkció felhasználóbarát és hiánypótló, így biztosan szeretni fogjuk.

Az eddig is sokakat zavarhatott (össze), hogy amikor fotót készítettünk a telefonunkkal, kaptunk egy üzenetet a Google-től, hogy szinkronizálta a képeinket a Google + fiókunkkal. Mivel a legtöbben nem használjuk a Google eme szolgáltatását, ezért nyilván rendesen kezelni is csak kevesen tudjuk, így sokszor csak becsukott szemmel imádkozunk (mint tanuló vezető a kereszteződésben), hogy az imént készített kép ne a következő mém alapanyag legyen a világhálón.

A G+ vitathatalan előnye, hogy mindent ment, így a korlátlan tárhely előnyeit akkor is kötelesek vagyunk élvezni, ha azt hisszük, hogy ez nem jó nekünk. Pedig jó. Aki mégis szeretné kikpacsolni, az itt követheti nyomon a lépéseket.

Ahelyett, hogy a Google arra kényszerítené a felhasználókat, hogy használják a túl bonyolultnak tűnő fotómegosztót, inkább stratégiát váltott, és betette ezt a funkciót a Gmailbe. Ennek köszönhetően rögtön a levélből nyithatjuk meg a fotótárunkat, és nem kell a telefon galériájával vacakolni..

Ez egy igazán szimpatikus lépés volt keresőóriás részéről, hiszen így kihagyhatunk egy lépést a fotók megosztásakor, és a biztonságérzetünket is növeli. Nyilván sokkal inkább osztunk meg ismerőseinkkel e-milaben képeket, mint egy olyan felületen, amiről azt gondoljuk, hogy nem bírjuk az irányításunk alatt tartani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik