Tudomány

Robotot tervezett, hogy aludhasson játék közben

Egy brit mérnök létrehozott egy Lego robotot, hogy míg ő alszik, az játsszon helyette az iPad-jén.

A 42 éves Uli Kilian imádja a Jurassic Park Builder nevű iPad játékot, annak ellenére is, hogy a jaték normál felhasználói szemmel maga a kizsákmányolás. A dinós játék ugyanis megköveteli a játékostól, hogy az folyamatosan ellenőrizze az állatokat és szinte minden percben hozzá kelljen érnie dinoszauruszokhoz. Ha elmulasztja az ellenőrzéseket, csak akkor folytathatja játékot, ha befizet valamennyi összeget. Nyilván ezt elégelte meg Kilian, aki aludni akart, fizetni viszont a legkevésbé sem.

A robot maga zseniális, többek között azért, mert Legóból van. A robot szoftvere (Arduino, minden robotimádó ezt használja) csatlakozik egy Windows laptophoz, ez mozgatja a hat darab Lego Technic kereket előre és hátra, ami által kerekeken lévő iPad is mozog. Az ujjat egy Lego daru helyettesíti, ami fel és le mozog. A daru karját alufóliával csomagolta be a bogaras játékfanatikus, így az iPad úgy gondolja, hogy a rabot kar valódi emberi végtag.

A videóban is hallatszik, mekkora örömben van része a játékkészítőnek pusztán azért, mert mire felkel, rengeteg játékvalutára tesz szert, amivel aztán fejlesztheti a parkját. Na és azért is, mert míg ő édesdeden alszik és pénzt keres, addig a többi játékosnak fizetnie kell a készítőknek, hogy aznap is folytathassák a dínók gondozását.

Nem ez az első eset, hogy a robotjátékos készítőjéről hall a világ, három évvel ezelőtt 100 Rubik kockát rakott ki, miközben lefutotta a londoni maratont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik