Tudomány

Drónnal újít a Google

Egyelőre nem tudni, mennyiért, de a Google felvásárolta a Titan Aerospace, drónokat készítő vállalatot.

A Titan Aerospace egy új-mexikói székhelyű cég, amely napenergiával működő drónokat gyárt – írja a The Wall Street Journal-ra hivatkozva a Business Insider. A cégre már a Facebook is szemet vetett, tavaly többször is tárgyaltak a Titannal. Állítólag akkor 60 millió dollárt kértek a cégért, valószínűleg a Google ennél nagyobb összeget ajánlott, hogy távol tartsa a Facebookot.

Most, hogy a keresőóriás csapott le a Titanra, a drónok a WSJ értesülései szerint a bolygó felszínéről lesznek képesek különböző fotókat készíteni, amiket a Google a Google Earth-höz és a Google Maps-hez fog felhasználni. A drónok valószínűleg a Loon projektbe is besegítenek majd, ennek a lényege az, hogy olyanok számára is teljesen ingyen elérhető legyen az internet, akik erről még csak nem is álmodozhattak. A Google-nél ugyanis hisznek abban, hogy képesek egy olyan ballonhálózatot létrehozni, ami a kereskedelmi repülőjáratok utazómagasságánál kétszer magasabban száll a széllel és internettel látja el a lent levőket. A hírek szerint a drónok akár 5 évig is képesek a levegőben maradni.

A Titan Aerospace ezen felül egy másik céggel, a Makanival (ezt már korábban megvette a Google – a szerző) is dolgozhat közös projekteken. A Google Makani Power részlege olyan energiatermelő szerkezetek kifejlesztésén dolgozik, amik közvetlenül a levegőben (a hagyományos szélturbinákkal ellentétben torony nélkül) képesek energiát termelni.

A felvásárlás tényét a Google szóvivője is megerősítette a WSJ-nek, aki hozzátette, a drónok segítségével akár a természeti katasztrófák okozta károkat is könnyebben felmérhetik majd.

Nézze meg videón, hogyan is működik a drón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik