Tudomány

James Bond átlátszó autójával kísérletezik a Land Rover – ez lesz a jövő terepjárója

A Land Rover olyan technológiával kísérletezik, ami megmutatja a vezetőnek, hogy mi van a kocsi alatt. Ráadásul ezt egy látványos, AR megoldással jeleníti meg.

A jövő héten kezdődő New York Auto Show-n mutatják be a Discovery új konceptverzióját, ami számos technológiai újdonságot tartalmaz. A Land Rover ezzel az autóval akarja megmutatni, milyen lesz a jövő terepjárója.

A leglátványosabb funkció a Transparent Bonnet lesz, ami a vezető számára átlátszóvá teszi az autót, kicsit emlékeztetve a 007-es ügynök transzparens Aston Martinjára a James Bond: Halj meg máskor című filmből. A terepjárók motorja általában elől helyezkedik el, így az orruk nagy, megnehezítve ezzel a vezető kilátását, pedig bizonyos helyzetekben fontos lenne tudni, mi van a kocsi alatt és hogy helyezkednek el a kerekek az akadályokhoz képest.

Ezen segít a Transparent Bonnet, ami a kocsi alján elhelyezett kamerák képét vetíti rá úgy a szélvédőre, hogy a kocsi orra a vezető számára átlátszóvá válik, így pontosan látja, hogyan kell kormányoznia. A cég szerint a technológia nemcsak terepen, hanem a városi parkolásoknál is sokat segíthet a vezetőnek. Az alábbi videón elég meggyőzően mutatják meg, hogyan működik a Transparent Bonnet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik