Tudomány

Cseréld le a gyerekképeket ínycsiklandó hamburgerre!

Egy bizonyos kor felett szinte már lehetetlen úgy megnyitni a Facebookot, hogy ne ismerőseink gyerekeinek mindennapjait kelljen nyomonkövetni. Itt egy hiánypótlónak szánt alkalmazás, amivel minden olyan képet lecserélhetünk, ami zavar vagy bosszant.

Lacika játszik, Erzsike sütit süt anyával, Zolika nevet, Katika a kertben. Nem az egyes gyerekekkel van baj, de ha ismerőseink közül csak tíz posztol minden nap valamilyen életeseményt, azt hamar megelégeljük.

Egy New York-i csapat megalkotta a getrather.com-ot (korábban unbaby.me), ami böngészőből indítható, és segít nekünk abban, hogy eltűntesse a gyerekképeket a hírfolyamunkból. A bejegyzés nem tűnik el, de az app segítségével a Katika a kertben típusú képeket általunk megadottakra cseréli. Lehetnek ezek macskák vagy tájképek is, de ha szabadszelleműek vagyunk, választhatunk szalonnát vagy hamburgert, bármilyen olyan képet, ami kedvesebb a szívünknek Katikánál.

Az alkalmazás nem tökéletes, a módszertanon van még csiszolnivaló. A rendszer a fotók leírásaiban olyan jellemző kulcsszavakat keres, amiket tipikusan kismamák posztolnak. Ilyen az “annyira imádnivaló”, vagy a  “már eszik szilárd ételeket” aláírások. Ha az ismerőseid közül egy anyuka nagyon aktív, őt magát is blokkolhatod. Ez ugyan nem túl szép gesztus, de mindenképpen hatékony.

Az alkalmazás előnye, hogy nem csak a babákat tarthatjuk távol a Facebook hírfolyamunktól. A kulcsszavas beállításnak köszönhetően szinte bármilyen témájú képet likvidálhatunk, ha már zavaróvá vált. Például, ha nyáron nem tudunk elmenni a BalatonSoundra mert dolgoznunk kell, megtehetjük, hogy hétköznap likvidáljuk azokat a képeket, amiken barátaink koktélt szürcsölve élvezik a balatoni szellőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik