Tudomány

50 ezer dollárt csináltak íróasztalból

Mi is többször felhívtuk már az irodai dolgozók és a kollégák figyelmét arra, hogy tönkreteheti az életünket, ha napi 8 órában görnyedünk egy rosszul beállított munkaállomásnál. Most felfedezték az állítható irodai asztalt, amivel a Kickstarteren 38 perc alatt 50 ezer dollárt kerestek a készítők.

A StandDesk egy automatizált állítható asztal, amit Kickstarteren promóznak. Az első 50 ezer dollár csak egy lépcsőfok volt a készítők számára, a begyűjtött összeg mostanra közel 230 ezernél jár, és folyamatosan növekszik.

A készítők tehát rengeteg pénzt kerestek azzal, hogy a többi irodai asztalhoz képest jóval olcsóbban árulják terméküket; míg máshol 1000 dollár körül tudjuk beszerezni az ergonómiai asztalt, ez az új, motorosan állítható típus mindössze 399 dollárba kerül. Az ő mértékükkel és a többi asztalhoz képest tényleg olcsónak tűnik dollárban kifejezve, forintban az ára azért igen borsos, átszámítva közel 90 ezer forintba kerül. Az asztal egyik nagy előnye, hogy ha kívánjuk, állva is dolgozhatunk mellette, az állító gombokat nyomogatva váltogathatjuk a magasságát. A másik nagy előnyének tartják, hogy 225 kilóval terhelhető. Számunkra ez kevésbé tűnik érdekes adatnak, hiszen senki sem szokott egyéves üszőborjakat tartani az irodai asztalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik