Tudomány

Tudod mit tettél tavaly nyáron?

Ha nosztalgikus hangulatba kerülünk, érdemes kipróbálni a Timehop nevű appot, ami öt évre visszamenőleg képes megmutatni, hogy mit csináltunk aznap. Az alkalmazás 2011 végén jelent meg az App Store-ban, néhány napja viszont elérhetővé vált androidosok számára is.

Nem gondolunk bele abba, hogy napi szinten hányféle információt osztunk meg magunkról Facebook falunkon vagy Twitteren, Instagramon és Foursquare-en. Képek, chek-inek, hangulatállapotok árulkodnak életünk minden egyes szakaszáról.

A Timehop napi bontásban képes megmutatni rég elfelejtett múltunkat, cserébe viszont minden adatot összegyűjt rólunk, amit mi tálcán kínálunk neki. Persze ez teljesen rendjén van így, hiszen azért posztolunk, hogy azt lássák mások. (Az kicsit durva, hogy még a Dropbox fiókunkba is bekéri magát.) Kicsit idegesítő, hogy a különböző közösségi felületekre újra be kell jelentkeznünk, ezen viszont csak egyszer kell átesni. Miután megadtuk az összes jelszavunkat (ugye nem használunk mindhez egyet?!) néhány magyarázó oldal után beléphetünk a fő képernyőre, ami jó esetben egy vidéki szalonnasütést elevenít fel bennünk. Rossz esetben – ez történt velem is – azt kapjuk, hogy aznap nem csináltunk semmit.

Kipróbálhatod Androidon és iPhone-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik