Tudomány

A hiánypótló alkalmazás megmutatja, melyik padon lehet a legjobban pihenni

A Google Naps-t fiatal fejlesztők készítették azzal a céllal, hogy a kimerült utazó vagy munkában megfáradt ember a legjobb környezetben szusszanhassa ki magát. Páran már itthon is használják.

A Naps fejlesztői magukat sem vették komolyan, amikor kifejlesztették a programot, ami megmutatja, hogy ha fáradt vagy, hol tudsz pihenni kicsit a városban. A Naps a Google Maps-t használja, és bárki bejelölheti rajta, hogy mit tart kényelmes pihenőhelynek.

A képre kattintva kereshet pihenőket az egész világon!

A Naps lokációs adatok bekérése után mutatja meg, hogy mások szerint hol lehet jót pihenni. A hazai felhozatal egyelőre igen gyér, de várhatóan egyre többen vállalkoznak majd arra, hogy másokkal is megosszák kedvenc pihenőhelyeiket. Budapesten a Gül Baba türbéjét ajánlják, de rajta van például a Szent István Park is.

Nyugodtan továbbgondolhatjuk a térkép funkcióit, például nagyon hasznos akkor, ha nyaralunk valahol. A parkokban fellelhető pihenőhelyek és hangulatos padok általában nem szerpelnek az utazási irodák vagy egyéb turistákat infomálió kiadványokban vagy netes oldalakon. Ez érthető is, csakis a helyeik tudhatják, hogy melyik pékség melletti padon élvezhetjük a friss zsömle illatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik