Tudomány

A 3 legjobb olcsó tablet nyárra

A nyár közeledtével érdemes elszakadni kicsit a várostól és tereken, parkokban tölteni a délutánokat. Ha valakinek nincs óriási telefonja, amit kényelmesen nyomkorászhat a fűben, annak érdemes beszereznie egy olcsó tabletet. Olyanokat mutatunk, amiket elérhető áron, 30 ezer forint körül szerezhetünk be.

A kiválasztásnál a fő szempontunk az ár volt, de figyelembe vettük a maximális üzemidőt és a kijelző fényerejét is.

1. Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ~ 33 600 forint

A tablet méreteiről annyit, hogy egy kézben elfér, így nagyon könnyű, súlya közel fele a nagyokénak. Ugyan a burkolat műanyagból készült, nem lötyög, masszívra szerelték. A finom vonalairól híres, így egyszerre elegáns és divatos darab. A 7 hüvelykes kijelző 600×1024 pixel felbontású, 16 millió színt jelenít meg, így jól olvasható kültéren. Egy feltöltéssel nagyjából három napig bírja. Akinek megtetszett, annak édemes azonnal eldönteni, hogy megvegye-e ezen az áron, ugyanis már csak egy van raktáron az Amazonon.

2. Amazon Kindle Fire HD ~ 31 000 forint

Sokan az iPad 2 vetélytársának vélik, maximális használat mellett 8 órás üzemideje van. A kijelző fényereje kielégítő, maximumra húzva még napfényben is egészen kényelmesen lehet rajta olvasni. A hangszórók jó minőségűek és erősek, így nyugodtan használható kültéri eseményeken (pinkik) is. Hátránya, hogy ez nem egy szokványos androidos tablet, ez egy Kindle. Tehát külön Amazon Android Appstore-ja van, amiből jóval kevesebb alkalmazás tölthető le, és hiányoznak belőle a tipikus Google-appok is (pl:Gmail app). Itt lehet jobban utána nézni és megrendelni.

3. ASUS MeMO Pad HD ~ 33 200 forint

A 7 colos HD-nak is plasztik a legfőbb komponense, de a Galaxy Tab-hoz hasonlóan, ebből semmit érzékelünk, az összeszerelés tökéletes, nem nyikorog. Maximális igénybevétel mellett 10 órás üzemidőre képes. A kijelző felbontása 1280×800 px, ami ebben a kategóriában jelenleg az elvárható legjobb érték. A fényerő sajnos nem a legjobb,  napfényes környezetben ez zavaró lehet. Maximális használat mellett 9 órát bír, és nagy előnye, hogy ha nem használjuk a gépet, alig merül az akksi.  Bővebb infó és megrendelés itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik