Tudomány

Okoskörtét jelentett be az LG

2014 a behálózott otthonok éve lesz, ebbe a trendbe illeszkedik az LG új, mobiltelefonról vezérelhető égőcsaládja. Hasonló eszközök léteznek már a piacon, de az LG belépése közelebb hozhatja a technológiát az átlagfelhasználókhoz, aminek épp itt az ideje, mert jelenleg meglepő módon az otthoni világítás tartozik a legkevésbé számítógépesített területek közé.

A Smart Bulb olyan LED alapú égő, amit Bluetooth és Wifi kapcsolaton keresztül irányíthatunk mobiltelefonos alkalmazással. Az LG szerint a körték várható élettartama legalább tíz év és nagyon energiatakarékosak.

Az alkalmazás segítségével programozható az égők színe és fényereje. Képesek fényváltozással jelezni a telefonra érkező notifikációkat, programozhatóak arra is, hogy ébredéskor fokozatosan világosodjanak vagy tudnak úgy viselkedni a lakók távolléte esetén, mintha lenne otthon valaki, ki-be kapcsolgatva magukat, illetve partimódban pedig képesek a mobiltelefonról lejátszott zenére reagálni.

Az égők 30 dollár körüli áron kerülnek forgalomba egyelőre Dél-Koreában, az alkalmazás androidon és iOs-en is elérhető.

A nagy konzumerelektronikai cégek közül jelenleg a Philips a legerősebb az intelligens otthoni világításban, Philips Hue néven tavaly hozták forgalomba okoslámpáikat, évek óta létező Ambilight tévéik pedig a képernyőn látható képnek megfelelő háttérvilágítást produkálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik