Tudomány

Letaszították a trónról Zuckerberget

A munkaügyekre specializálódott Glassdoor felmérése szerint Jeff Weiner lett az év vezérigazgatója. Nem is akárhogy.

A LinkedIn feje 100 százalékkal vezeti az 50 legnépszerűbb vezérigazgató 2014-es toplistáját. A tavalyi első, Mark Zuckerberg (93%) visszaesett a 8-10. helyre. Az anonim értékelés alapján eléggé elégedettek főnökükkel a Ford és az Edelman dolgozói, egyaránt 97-97 százalékot kapott tőlük Alan R. Mulally és Richard W. Edelman.

Az IT-vezérek közül a TOP tízbe Weiner és Zuckerberg mellett Paul E. Jacobs (Qualcomm) és Larry Page (Google) tudott bekerülni. A szektort a legjobb ötvenben egyetlen nő képviseli: Marissa Mayer (Yahoo). A technológiai cégek főnökei közül az 50-es listára tizennégyen kerültek fel. Ez 2013-hoz képest visszaesés. Tavaly még húsz IT-főnök volt a legjobbak között.

Érdekesség, hogy a legelfogadottabb vezérigazgatók (34.) közé még egy nő került, 85%-kal Sharon Turney, a Victoria’s Secret éléről – írja a Social Daily.

Néhány hete kínai nyelven is elérhető a LinkedIn. A vállalat hónapok óta készült a kínai piacra való betörésre, Jeff Weiner vezérigazgató többször is járt a kelet-ázsiai országban, hogy a kínai átírásban Lingjingvan nevű portál ottani népszerűsítését személyesen is segítse. A vállalatnak a központi cenzúra miatt számos, a világ más pontjain elérhető szolgáltatásáról le kellett mondania.

Emiatt a “helyi sajátosság” miatt korábban már több nagy vállalat – Google, Yahoo, Facebook – a kínai piacról való távolmaradást választotta. A cenzúráról Jeff Weiner internetes blogbejegyzésében úgy fogalmazott: a LinkedIn a kifejezés szabadságát támogatja és alapvetően ellenzi a kormányzati cenzúrát. Ennek ellenére nem kívánják megfosztani a kínai lakosságot a portál nyújtotta előnyöktől, a cenzúrát pedig “csak akkor és abban a mértékben alkalmazzák, ahogyan arra szükség lesz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik