Tudomány

Ők a legdurvább bosszúálló szellemek

Az egyik lánccal ölt életében, ezzel végzi ki azokat is, akik sírját bolygatják, a másik hűtlen férfiakra vadászik. Holt lelkek, akik nem tudtak megnyugodni.

Miután a tudomány a mai napig nem bizonyította, a szellemvilág létezése hit kérdése. Mindannyian ismerünk történeteket, amelyekre nincs logikus magyarázat, amelyek hátterében sokak meggyőződése szerint holt lelkek állnak. A legtöbb ilyen ártatlan jelenség, ám a hiedelmek, babonák horrorfilmbe illő jeleneteket is megőriztek a múltból. Bosszúálló szellemek, akik látszólag minden ok nélkül, vagy a harag szavának engedelmeskedve embereket ölnek.

Lánccal ölt a halála után is

Amerikában például Carl Pruitt szelleme, aki még életében saját hitvesi ágyukban kapta rajta feleségét és annak szeretőjét 1938 júniusában. A megcsalt férj felkapott egy láncot és megfojtotta a hűtlen asszonyt, miközben a bátor csábító kereket oldott. Pruitt szembesülve tettével öngyilkos lett, feleségével külön temetőben hantolták el őket. Később egy kisfiú – ki tudja miért – kővel dobálta meg a férfi sírkövét, majd felszállt a biciklijére és hazafelé kerekezett.

Hamarosan azonban elveszítette uralmát a bringa felett, mintha valami vagy valaki más irányította volna a kerékpárt. A gyerek elesett, és az elszabaduló biciklilánc a nyaka köré csavarodva megfojtotta. A környéken biztosra vehették, hogy a baleset valójában a láncos gyilkos szellemének műve volt, mert a fiú édesanyja néhány héttel később egy baltával darabokra törte Pruitt sírkövét. Rossz döntés volt.

A nő otthon teregetett, amikor a ruhaszárító zsinór meglazult és a nyaka köré csavarodva megölte. A későbbiekben három további ember lelte halálát hasonló módon, mindegyikük valamilyen módon meggyalázta Puitt nyughelyét. Az ’50-es években a temetőt felszámolták, ám a tett megbosszulatlan maradt.

A csábító végzet

A malajziai folklór egyik “legnépszerűbb” holt lelke a Sundel Bolong, egy nő, aki szülés közben hunyt el, más verzió szerint már halála után hozta világra gyermekét. A gyönyörű asszony bő, fehér ruhában tért vissza, hosszú, fekete haja a hátán lévő hatalmas lyukat takarja. Férfiakat csábít el, lehetetlenség bájainak ellenállni. Áldozatait általában nem öli meg, hanem kiheréli, hogy még életükben szenvedjenek. Idővel a legenda azzal egészült ki, hogy a Sundel Bolong tettei mögött a bosszú áll: megerőszakolták, emiatt lett terhes és végső soron ez okozta halálát.

Ugyancsak a férfiakat bünteti a Venezuelában és a környező országokban ismert szellem, Melissa. Életében rendkívül szép nő volt, boldogan élt férjével és kisfiával. Egyszer a folyóban fürdött, amikor megjelent egy ismeretlen férfi, és közölte: férje megcsalta őt az anyjával. Melissa a dühtől elvakulva rohant haza, ahol férje és kisfia csendesen aludt. A nőnemtudott uralkodni féltékenységén, rájuk gyújtotta a házat, mindketten bennégtek. Még mindig magán kívül a nő anyjához rohant, akit pedig leszúrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik