Tudomány

Óda a kerékpárhoz, avagy ilyen az igazi küllő-zene

Akárhonnan nézzük a kerékpár a leginkább környezetbarát közlekedési eszköz! Vajon hogy fejezi ki a bringázás iránti szenvedélyét egy zeneszerző? Naná, hogy dalt ír, magát a kerékpárt felhasználva hangszerként!

Vegyük végig! Az autózás egyértelműen rossz választás, mind a gyártás, mind a használat hatalmas terhet jelent a környezetnek, és hiába papol mindenki a villanyautókról, azok sem az unikornisok földjén születnek, a szivárványok tövében.

Ezeknél egy fokkal kevesebb kárt okoznak az elektromos kerékpárok, de a legjobb megoldás még mindig az emberi izomzat hajtotta kerékpár. Csak pár acél, alumínium, vagy az igazán haladni akaró tehetős, bringás esetén karbonszálas műanyag cső, némi gumi, pár huzal, és lánc.A tökéletes eszköz az egészséges, környezetkímélő helyváltoztatásra.

Legalábbis a Johnnyrandom művésznévre hallgató zeneszerző biztosan így látja, mivel dalt írt a kerékpárokhoz. Magát a kerékpárt felhasználva hangszerként. A végeredmény olyan jól sikerült, ha nem tudjuk a szám születésének hátterét, sosem fogadnánk rá, hogy ez eredeti, hamisítatlan küllő-zene.

Itt meghallgatható az egész dal, elejétől a végéig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik