Tudomány

Már hőkamerával is menőzhetnek az iPhone tulajok

Az igazi őrült kütyük tárháza újabb taggal bővült, a FLIR One nevű kiegészítővel idén, amelyet a CES kiállításon mutattak be, és az iPhone 5, 5S készülékeket változtatja hőkamerává.

Hirtelen haszontalan, csak az ismerősök, haverok előtti felvágásra alkalmas megoldásnak tűnik a FLIR One, pedig a hőkamera alkalmazásának akár gyakorlati haszna is lehet, méghozzá az energia megtakarításban.

Hiszen akárcsak a profi, többmilliós kamerák, ez a kis kiegészítő is pontosan mutatja házunk, lakásunk hőtérképét, amin jól látszik, hol szökik el a drága, és számunkra értékes hőenergia. A készülék egy védőtokhoz hasonló, amely a telefon dokk csatlakozóján keresztül kommunikál a készülékkel. A telefonra egy alkalmazást is telepíteni kell a használathoz. Az energiaellátásról saját 1400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely viszont a telefon akkumulátorát is tölti.

Az egyelőre csak iPhone készülékeknél elérhető kütyü 0 és 100 Celsius fok közötti értékeket képes megjeleníteni, 0,1 °C érzékenységgel, és már előrendelhető 349, azaz körülbelül 77000 forintos áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik