Tudomány

Példátlan flamingószaporulat Új-Zélandon

flamingó (flamingó, )
flamingó (flamingó, )

Ember nevelte flamingóknak először születtek fiókái - jelentette be az aucklandi állatkert, miután két csibe is kikelt a flamingótojásból.

A világon elsőként ebben az állatkertben sikerült kizárólag ember etette és nevelte flamingórajt szaporodásra bírni. Michael Batty, az egzotikus madarak szakértője elmondta: az aucklandi állatkert azóta reménykedik a csibék születésében, amióta 2001-ben Nagy-Britanniából Új-Zélandra szállították a rózsás flamingókból álló rajt.

“Soha egyetlen állatkertnek sem sikerül még kizárólag ember nevelte flamingókat szaporítani, ez a két fióka az első a világon. Csodálatos eredményt értünk el” – írta közleményében Batty.

Az állatkert képviseletében Nat Sullivan elmondta: a csibék jól vannak, kommunikálnak egymással, ugyan tollazatuk még halvány, majd az első három év során veszi fel a jellegzetes pink árnyalatot, amely a garnélarákok fogyasztása miatt alakul ki.
A látogatóknak egyelőre várniuk kell néhány hónapot, mielőtt megtekinthetik őket, és a két kis madár neme is bizonytalan még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik