Tudomány

Befagyott a Niagara-vízesés – Zöldszüret

Eddig 21 áldozatot követelt az ítéletidő Amerikában. A Knesszet lesz a legzöldebb parlament, megosztja az EU-t az új klímapolitika,itt az ÁNTSZ tervezett útvonala 2014-re. - Zöldszüret

Az USA-ban hetek óta elképesztően az szélsőséges időjárás, több államban évtizedes hidegrekordok dőltek meg. Az ítéletidő eddig 21 áldozatot követelt. A meteorológusok szerint a hideghullám lassan továbbáll és megkezdődhet a felmelegedés.

A legnagyobb baj az északi államokban van, teljesen lefagytak és járhatatlanná váltak az utcák, akadozik a vasúti és a légi közlekedés is.

Megszilárdult a Niagara-vízesés

Ez a minnesotai srác épp forró vizet locsol ki a poharából, a vízcseppek láthatóan azonnal megfagynak

A „Zöld Knesszet” kezdeményezés Yuli-Yoel Edelstein izraeli házelnök egyik legfontosabb projektje.

A programot, melynek kezdeményezője Ronen Plott Knesszet igazgató, 2014 január 1-jén délután háromkor indították a Negev Teremben.

A többéves projekt célja a Knesszet átalakítása egy olyan törvényhozássá, amelyet a fenntarthatóság koncepciója vezérel.

Körülbelül 7 millió sékelt ( 440 millió Ft) fektetnek a 2014-2015 során megvalósuló programokba.

A Knesszet megvizsgálta a tervek pénzügyi megvalósíthatóságát, és arra jutott, hogy a befektetések kb. 5 éven belül megtérülnek.
energiainfo.hu

Rendesen megosztja az EU vezetését az új klímapolitika, az eddigi 20-20-20 helyett 40-30-40 százalékos klímacélokat javasol az Európai Unió számára 2030-ig az Európai Parlament környezetvédelmi és iparpolitikai szakbizottsága, amely csütörtökön fogadott el egy saját kezdeményezésre készült határozatot a témában.

A két szakbizottság tagjai emellett azt szeretnék, ha az EU 30 százalékos, jogilag kötelező megújuló energia célt vállalna be az energia végfogyasztáson belül, és 40 százalékkal javítaná az energiahatékonyságot 2030-ig.
bruxionfo.hu


Az étrend-kiegészítőket
, a bölcsődéket és a fürdőhelyeket ellenőrzi kiemelten az idén az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH), és továbbra is napirenden lesz a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a tiszti főorvosi hivatal részt vesz a 2014-re tervezett kormányhivatali átfogó és célellenőrzésekben is, az oltóanyag-gazdálkodás, a kórházhigiénés tevékenység, a közegészségügyi szakmai feladatellátás és az alapellátással összefüggő engedélyezési tevékenység ellenőrzése lesznek a kiemelt területek.
nepszava.hu

 

Tetszett a cikk? Olvassa el ezeket is:

10 termék, aminél nem éri meg a nagyobb kiszerelést választani

A nagy ragadozók eltűnése veszélyezteti a teljes ökoszisztémát

Napelemes varázsszőnyeg egy svájci sípályán- Zöldszüret

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik