Tudomány

Pofonegyszerű a csajozás Google-szemüveggel

Egy mobilalkalmazás és az okospápaszem együtt sok mindenre képes – túl sok mindenre.

NameTag a neve annak az új alkalmazásnak, amely a Google-szemüveggel együtt használva „forradalmasíthatja” a csajozás-pasizás művészetét.

A kütyü és a tesztelés alatt álló szoftver szimbiózisa a következő elven működik: az okosszemüveggel körülnézünk, és ha van a közelben olyan nő/pasi, akivel szíves-örömest összejönnénk, utasítást adunk az okulárénak, hogy szedje össze az online elérhető infókat kiszemeltünkről. Az arcfelismerő app működésbe lép, és pillanatokon belül felkínálja a találatokat.

Azonnal megtudhatjuk a célszemély nevét, láthatjuk a Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn (és még ki tudja, milyen) profiljának nyilvános felületeit; majd az applikáció azt is ellenőrzi nekünk, regisztrálta-e magát az illető valamely társkereső site-on.


reddit.com

Hogy pozitívumot is kiemeljünk: az app a bűnügyi nyilvántartásokat is végigszkenneli, hogy rögtön megtudjuk, ha például zaklatóval állunk szemben.

Még nem tudni, zöld utat kap-e a Google-tól az alkalmazás, mert vannak itt azért személyiségi jogi aggályok: tök ismeretlen emberekről pillanatok alatt minden nyilvános információt elérni nagyon menő, csak hát ugye kérdés, hogy akiről épp adatokat gyűjtünk, mennyire lájkolja ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik