Tudomány

Egy szem kutya tartotta sakkban a leopárdot

Volt egyszer, Indiában volt, hogy a kutya és a leopárd egyazon gödörbe pottyant. Ugatott az eb veszettül, míg jött az ember és mindkettőt megmentette.

Alábbi történet már csak abból a szempontból is érdekes, hogy a nagymacska életben hagyta a kutyát. Az emberi települések környékén portyázó leopárdok étlapján ugyanis rendszeresen szerepelnek a falvakból elkóborló ebek. Ráadásul a gödörben összezárva igazán sarokba szorítva érezhette magát mindkét állat. Bátor kutya, az egyszer biztos.

A videó leírása szerint ez az eset is épp így kezdődött: a macska fel akarta falni a kutyát, ám az kereket oldott. A leopárd feltehetően szorosan a sarkában volt, így eshettek mindketten a gödörbe. Csapdába esve viszont az eb taktikát váltott és bátran védte az életét. Valószínűleg többször is összecsaptak, ám a macska már menekülni akarhatott inkább, mint ölni.

A 12 órán át tartó patthelyzetnek végül az emberek megjelenése vetett véget. A kutya csaholva üdvözölte érkezésüket, míg a leopárd felhagyva minden reménnyel, a sarokban kuporogva várta a véget. De nem lett vége az életének, miután mindkettőt kiszabadították, mehetett Isten hírével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik