Tudomány

Még egy hónapig rejtik el a fővárosiak elől a pandabocsot

pao pao a washingtoni panda (panda, pandabocs, )
pao pao a washingtoni panda (panda, pandabocs, )

A washingtoni állatkert vendégei előtt január 18-án mutatkozik be Pao Pao, az intézmény négyhónapos óriáspandája.

Eddig a kis panda növekedésének csak online kamerák segítségével lehettek szemtanúi az érdeklődők. Pao Pao és anyja, Mej Hsziang maga fogja eldönteni, mennyi időt tölt az állatkert látogatóinak szeme előtt. Szabad bejárásuk lesz abba az odúba, ahol az elmúlt hónapokat töltötték, így valószínű, hogy a jövőben is többször vonulnak majd vissza oda. Az állatkert szerint valószínűleg akkor töltenek majd több időt a külső területeken, amikor Pao Pao idősebb lesz.

A bocs december elején kapta a Pao Pao, vagyis a Kincs nevet. A kölyök nevére kiírt szavazáson ez a név több mint 123 ezer voksot kapott a nagyközönségtől.

Fotó: AFP

Ez mindössze a parkban született második példány, amely életben maradt az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát javítani hívatott pandadiplomácia több mint négy évtizede íródó történetében.

Az anya, Mej Hsziang eddigi egyetlen életben maradt utóda, Taj San 2005-ben született. A hím 2010-ben Kínába került tenyésztési célokra. Mindkét kölyöknek Washington másik pandája, Tien Tien az apja. Az amerikai főváros állatkertjében nagy hagyománya van a pandatartásnak.

Videó – Pao Pao első lépései

Ajánlott videó

Olvasói sztorik