Tudomány

Melyik Facebook-ismerőse utálja önt? Derítse ki!

A rendkívül kedves szolgáltatással kölcsönösen kimutathatjuk gyűlöletünket.

Valljuk be: a facebookos ismerőseinknek csak egy kis része tartozik az igazi barátaink közé. Aztán vannak a haverok, az ismerősök, az egykori osztály-, évfolyam- és munkatársak, illetve az emberek, akikkel gyerekkorunkban majdnem ugyanazon a lakótelepen laktunk pár napig. Valljuk be azt is: nem minden ismerősünket szeretjük. És ami még durvább: minket sem mindenki komál.

Épp erre a felismerésre építettek egy új szolgáltatás kiagyalói – a Hate With Friends abban segít, hogy megtudjuk, melyik az az ismerősünk, aki nem csíp minket. Mindössze ennyit kell tennünk: az említett site-on keresztül belépünk a Facebookra, végignézzük „barátaink” listáját, bejelöljük azokat, akiket rühellünk, és várunk. Ha netán az általunk utált személyek szintén használják a szolgáltatást, és ők is bejelöltek minket, akkor értesítést kapunk a kölcsönös megtiszteltetésről.

A Hate With Friends mögött egyébként ugyanazok állnak, akik a közösségi oldali barátaink közötti szexpartner-keresést támogató alkalmazást kitalálták (ugyanilyen bejelölési alapon megtudhatjuk, ki az, akivel kölcsönösen azt érezzük, hogy az ágyban kellene kikötnünk); illetve ők alkották meg az Unbaby.me (újabban: Getrather.com) szolgáltatást is, amellyel egy adott témakörhöz tartozó tartalmaktól (például a barátaink kisbabáinak összes alvópózát ábrázoló képek) szabadíthatjuk meg Facebook-falunkat, és cserébe kérhetünk – mondjuk – még több macskás képet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik