Tudomány

Beszól a melltartó, ha zabál a viselője

Okosított alsónemű segítene a stresszevő nőkön.

Láttunk már “okosmelltartót” korábban, de a mostaninak még értelmét is látjuk. A legújabb felmérések szerint minden második amerikai a fizikai és pszichikai stresszt étkezéssel próbálja leküzdeni, ami persze egy ördögi kör lehet, hiszen az elhízás okozta stressz további evéshez vezet. Egyes kutatások épp ez ellen próbálnának tenni – ha mással nem, legalább némi tudatosítással.

A Microsoft kutatóközpontjából nemrég egy olyan melltartó került elő, amely egy karperec és egy okostelefonokra szánt alkalmazás segítségével figyeli a viselő hangulatát és jelez, ha az étkezés feltehetően stresszel van összefüggésben.

Főképp nőkre jellemző a stresszevés, ráadásul kiderült, hogy a melltartó ideális az EKG-jelek mérésére” – magyarázta Mary Czerwinski, a projektben résztvevő egyik pszichológus. “Megpróbáltuk férfi alsóneművel is, de az érzékelők úgy túl messze kerültek a szívtől.

S bár a tesztek során sikerrel azonosították a mért jelekből a nők hangulatát, a prototípus még távolról sem az igazi, mivel a melltartókba szerelt akksik átlag négy óránál többet nem bírtak ki, ami a mindennapi használatot szinte lehetetlenné teszi.

Az igazi kérdés persze az, hogy egyáltalán kell-e nekünk beszólogatós alsónemű?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik