Tudomány

Magyar nyertesek az európai zöld irodák versenyében

földgolyó ()
földgolyó ()

Az első Európai Zöld Iroda versenyt magyar indulók nyerték négy kategóriában is: a nagy, a közepes és a kis irodák, valamint a közintézmények között lettek elsők.

A versenyre hat országból összesen 83 cég, illetve szervezet nevezett, közülük 22 jutott a második fordulóba – ismertette Bodroghelyi Csaba, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója, az Európai Zöld Iroda Hálózat vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Belgium, Bulgária, Észtország, Magyarország, Románia és Szlovénia versenyzői a mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában indultak. A versenyt az Európai Zöld Iroda Hálózat koordinálta.

A nagy irodák közül az SAP Hungary Kft. és az Unilever Magyarország Kft. végzett az élen. A közepes irodák kategóriájában a Tetra Pak Hungária Zrt., a kis irodákéban pedig a Tchibo Budapest Kft. győzött. A közintézmények közül Budapest XI. kerületének önkormányzata bizonyult a legjobbnak.

A versenyen a legjobb fenntartható, környezetbarát, “zöld” irodai gyakorlatokat értékelték. Bodroghelyi Csaba kiemelte: a magyar siker mögött valószínűleg az áll, hogy a hazai indulók vették a legkomolyabban a zöld irodák ügyét.

A KÖVET Egyesület 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy a cégek körében lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányítás területén szerzett tapasztalatok cseréjét. Hosszú távú célja a szervezetek segítése a fenntarthatóság útján, így a környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik