Tudomány

Az iPad lenyomta Hello Kitty-t

Az amerikai gyerekek már elkezdték megírni a karácsonyi kívánságlistát, a kislányok táblagépre vágynak, a fiúk kevesebbel is beérik.

Amerikában a minap publikálta a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (NRF), hogy felméréseik szerint mire vágynak a leginkább kisfiúk és a kislányok idén karácsonykor. A listán megtalálhatóak állandó kedvencek, de vannak meglepetések is.

A fiúk kedvencei között nincs nagy meglepetés. A lista első helyén a LEGO szerepel, a második helyen a különböző videojátékok állnak, harmadik lett a szokásos kisautó. A továbbiakban sincs meglepetés, PlayStation, Xbox, akciófigurák, bicikli, Tini Nindzsa Teknőcök és hasonlók.

Sokkal érdekesebb a lányok listája, de nem az első pár helyen. Ugyanis ott a Barbie baba szerepel, második a különféle babák, a harmadik pedig a Monster High nevű baba, amiről mi még nem hallottunk, de az USA-ban igen népszerű. A lányok negyedik helyén a legnagyobb meglepetésre az iPad szerepel, megosztva a Disney hercegnőkkel. Fogalmunk sincs, hogy a lányok miért vágynak táblagépre, vagy épp akkor a fiúk miért nem.

Már csak pislákol Hello Kitty csillaga

A lányok listáján a LEGO csak a hetedik, Hello Kitty a kilencedik helyen kullog, tízedik az Én kicsi pónim és a PlayStation megosztva, de biciklit itt nem találunk.

Tanulság nincs. Vagy mégis? Akkor azt írja meg kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik