Tudomány

Már Drezdában is lesznek koalák

Az európai állatkertekben ritkaságnak számító koalákkal gyarapszik a drezdai állatkert, ahová a jövő héten két hím példány érkezik.

Németországban egyelőre csak a duisburgi állatkertben élnek koalák, Drezda lesz az országban a második hely, ahol meg lehet őket tekinteni.

A két koala hím, a 2 éves Iraga és az 1 éves Mullaya is Duisburgból kerül a kelet-német nagyváros állatkertjébe, amely évek óta szeretett volna hozzájutni az Ausztráliában őshonos állatokhoz. A drezdaiak egyébként eredetileg a híres San Diegó-i állatkertből szerettek volna koalát, ott azonban évek óta nincsenek megfelelő fiatal állatok.

Különleges bánásmódot igényelnek
Fotó: AFP

A drezdai állatkert 2007-ben nyitotta meg a 7,7 millió euróból (mintegy 2,3 milliárd forintból) felépült trópusi házat, amely számos ritka faj otthona és kiváló helyet biztosít a koaláknak is.

A koalák tartásához egyébként a drezdaiaknak meg kellett szerezniük az ausztrál kormány beleegyezését is. Az eukaliptuszlevelekkel táplálkozó koalák zavartalan életéről három gondozó gondoskodik majd a nap 24 órájában, a beszoktatással pedig külön ember foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik