Tudomány

5 facebookos furcsaság

Mármint azon túl, hogy mennyire áthatja életünknek.

1. Kapcsolatban – Bonyolult
A Facebook mindent tud rólunk. Például azt is, hogy a legtöbb szakítás valamiért két héttel karácsony előtt, vagy éppen a tavaszi szünet során történik. Meglepő módon a Valentin-nap és a nyári szünet sem tesz jót a párkapcsolatoknak – még szerencse, hogy a trauma után a Facebook megvigasztal.

2. Sebhelyesarcú keresztapa
A közösségi oldal legalább egy bizonyítható ponton kapcsolódik a (fiktív) maffiához: a 2007-es dizájnváltás előtt az oldal bal felső sarkában Al Pacino volt látható.

3. Digitális bordélyház
Öt évvel ezelőtt egy angol nő “szex kell” néven hozott létre egy csoportot – percekbe került, hogy a férfiak sorban álljanak. Saját bevallása szerint a száznál is több jelentkező nagyjából felével le is feküdt.

4. facebook.hu?
Fontos megjegyezni, hogy a .hu végződésű címet nem a közösségi oldal kezeli, ezért annak látogatását biztonsági okokból nem ajánljuk. Ezzel szemben a Facebook tulajdonában áll több tucat olyan cím, amelyeket csak azért vettek meg, hogy elkerüljék a negatív kritikát – például a lájk-gombot alázó ihatethefacebooklikebutton.com, vagyis utálomafacebooklájkgombot.com is az oldalé.

5. Közösségi marketing
A Columbia Egyetem egy tanulmánya szerint az amerikai prostituáltak 83 százaléka használja a közösségi oldalt, hogy sikerre vigye “vállalkozását”. Hazai adatokról nem tudunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik